Egyszerűen szerelhető víztisztító - Környezetkímélő víztisztító szaktanácsadással

Tartalomhoz ugrás
Útmutatók szereléshez, üzemeltetéshez

ECOFAST RENDSZER SZERELÉS DIY-KIT SEGÍTSÉGÉVEL

ÜZEMBE HELYEZÉS

ECOFAST - konyhapult alá vagy vízadagolóba szerelhető
Üzembe helyezés

Márkahonlapról
>> doultonviz.hu letölthető ismertetők, videók, fényképek

Fényképes útmutató

 Ecofast rendszer

Ecofast elemeként
Konyhapulton álló típusok: HCS, HCP
Segédletek üzembe helyezéshez:
Márkahonlapról
>> doultonviz.hu letölthető ismertető, videó, fénykép
Fényképes útmutató

foglalás


Biztonságos, olcsó ivóvíz tisztító
Szűrőbetétek - GYIK
Mi a különbség a két Ultracarb szűrőbetét között?
Mindkettő 99,99%-ban eltávolítja  a vízben lévő szennyeződéseket, az ásványi anyagok megtartása mellett.
Az SI a "scale inhibitor" (vízkő növekedést gátló) + funkcióra utal. A víz keménységét adó kalcium és magnézium a vízben marad, de a szűrést követően 5. lépcsőként minimális mennyiségű élelmiszeriparban használatos polifoszfát oldódik a szűrt vízbe. Ez megakadályozza a vízkő növekedését és felületekhez való tapadását.
A gyakorlatban az edények falára rakódó vízkövet egyszerű szivacsos dörzsöléssel is el lehet távolítani, nincsen szükség savas kezelésre a vízkő eltávolításához.

Mi határozza meg a szűrőbetétek élettartamát?
A szűrőbetét szűrőanyagainak jellemzőitől és a kiinduló vízminőségtől.
Átlagos magyarországi vízminőségre az aktívszenet is tartalmazó betétek élettartamát általában az aktívszén kapacitása vagy bakteriológiai megbízhatósága határozza meg.
A nagy felülettel rendelkező szűrők cseréjének szükségességét (gyakoriságát) a bakteriológiai megfelelőség határozza meg.
A biztonságos időtartamot és a használati feltételeket az NNK vizsgálati jegyzőkönyvére alapozva az ivóvízbiztonsági engedély tartalmazza.
Ennek betartása a használó érdeke, a korrekt tájékoztatás a forgalmazó felelőssége.

Miért kell cserélnem a szűrőbetétet 6 hónap után, akkor is, ha alig használtam?
Magyarországon a szakhatóság 6 hónapon túl nem vizsgálja az aktívszenes szűrőbetétek bakteriológiai megbízhatóságát. Ezért nincsen független vizsgálat egyetlen szűrőbetétről sem,mennyire megbízható bakteriológiai szempontból 6 hónapot követően.

Miért ennyire fontos a bakteriológiai megbízhatóság?  
Az aktív szén egyik funkciója a szerves szennyezők megkötése. A megkötött szennyezők megfelelő körülmények esetén kiváló táptalajul szolgálnak a baktériumoknak. Ezek között lehetnek olyanok is, amik KÉMIAI minőségromlást okoznak a vízben, ezért alapvető fontosságú, hogy megakadályozzuk a baktériumok szaporodását.
Ez legegyszerűbben az aktív szén baktérium védelmével valósítható meg. (pl. ezüstözés, baktériumszűrés).
A már elszaporodott baktériumok inaktiválása ( pl. UV lámpa) a kémiai minőségromlást nem akadályozza meg. Szakirodalmi adatok szerint az inaktív baktériumok is okozhatnak olyan pl. allergiás vagy gasztroenterológiás reakciókat, amit jobb elkerülni.
Ezért nagyon fontos, hogy az aktívszenet, függetlenül attól, mennyi vizet engedtünk át rajta, csak az ivóvízbiztonsági engedélyben szereplő élettartamon belül és a meghatározott feltételek betartásával használjuk (a biztonságos baktérium védelem érdekében).

Az Ultracarb 6 hónapos működése alatt garantált a biztonságos működés ?
Az Ultracarb szűrőbetétet a szakhatóság és független laboratóriumok a használatba vételtől számított 7. hónap végén is tesztelték, az eredmény minden vizsgált paraméterre kiváló volt.
A szűrt vízben mérhető baktériumszám minden esetben kisebb volt, mint a nyers vízben.
A szűrőbetét  javasolt élettartamán belül a szűrőbetét biztonságosan működik, nem csupán bakteriológiai szempontból, de az eltávolítandó szennyezők szempontjából is.
Magyarországon az eddig mért legnagyobb ólomszennyezésre (320ppb) is 100%-os ólomeltávolítást igazoltak a 6. hónap végén is.

A vezetékes víz miért nem elég jó ivóvíz?
A fogyasztóhelyen a víz szükségszerűen tartalmaz fertőtlenítőszert és olyan szennyezőket, amik a csőhálózatból, szerelvényekből oldódhatnak ki ( a víz "utazása" közben).
A vezetékes víz háztartási célra kiváló, de ivóvízként nem biztos, hogy elég jó!
Azok a szennyezők, amik az ivóvíz célú fogyasztást befolyásolják, egy megbízható, megfelelő víztisztítóval a felhasználás helyén, praktikusan a konyhában eltávolíthatók.
Vízfogyasztásunk mindössze 5%-a ivóvíz célú, könnyen belátható, hogy a feladóhelyi kiváló ivóvíz minőség "reprodukálása" a fogyasztóhelyen a legcélszerűbb.
Az a környezetkímélő és gazdaságos megoldás, ha csak azt a mennyiséget tisztítjuk ivóvíz minőségre, amit valóban ivóvízként használunk fel.

Mire kell odafigyelnem, hogy a víztisztító biztonságosan és megbízhatóan működjön?
A víztisztító karbantartása egyszerű: mindössze a szűrőbetétet kell kicserélni, 6 havonta.
A kerámia szűrőbetét 0,5 mikronos baktériumszűrést biztosít. Az aktívszén blokkra az ezüstöt is tartalmazó 7mm-es kerámia hüvelyen átszűrődött víz kerül. Ez a felépítés biztosítja -többek között- az aktívszén és a speciális szűrőanyag maximális hatékonyságát vagyis vízminőség biztonságát a szűrőbetét élettartamának végén is.
Ha a megnövekedett lebegő anyag tartalom miatt a szűrőbetét eltömődne (lecsökken a víz áramlási sebessége), a kerámiatechnológiás szűrőbetétet nem kell kidobni! A felülete lemosható, ezáltal újra készen áll a szűrésre.Segédletek karbantartáshoz:
Márkahonlapról
doultonviz.hu letölthető ismertető, videó, fénykép

     kosárba
Ecofast szerelése sarokszelepre DIY-kit segítségével,
HCS csapra szerelhető üzembe helyezése
Miért érnéd be kevesebbel, ha a tökéletes is a Tiéd lehet?

Több, mint 30 éves vízvizsgálati és víztechnológiai tapasztalat alapján a magyar vízminőséghez optimálva választottuk ki a szűrőbetétek közül azt, ami leginkább megfelelt szakmai elvárásainknak.
A választásnál fontos szempont volt a biztonságos, megbízható működés, a környezetkímélő, gazdaságos működtetés, egyszerű üzembehelyezés és a minimális karbantartási igény.

Vízkémiai szempontból alapelvünk az volt, hogy a víz jellemzőit -kémiai szempontból- csak a szükséges, de elégséges mértékben változtassuk meg: vagyis a szennyezőkre vonatkozóan maximális legyen az eltávolítás, a hasznos ásványi sókra vonatkozóan minimális legyen a változás.  
A víztisztítókat a gyakorlatban teszteltük: a tisztított vizet vizsgáltuk érzékszervi, kémiai és bakteriológiai paraméterekre. Miután meggyőződtünk a szűrőbetét hatékonyságáról, a szakhatósági  engedélyeztetést követően célzottan ólom eltávolításra is tanúsíttattuk.

Az eredeti angol termékek biztonságos, megbízható vízminőséget garantálnak. A szűrőbetétek eredetisége 10 jegyű azonosító kóddal ellenőrizhető.
A közel 200 éves, több, mint 140 országban jelenlévő Doulton márkanév egyet jelent a megbízható prémium ivóvíz minőséggel világszerte!
Nem kell tovább keresned, egy Doulton is a Tiéd lehet!

Vízkutató Vízkémia Laboratórium
Csak a legjobbat ajánljuk!
Tartalom: Azari Katalin vegyészmérnök, ivóvíz tanácsadó
Közösségi média jelölők: #ivóvizem #ÉnszóltamPb! #500flakon
Vissza a tartalomhoz