Frissen szűrt ivóvíz - természetesen!
viztisztito
Tartalomhoz ugrás
Doulton Ultracarb
Ne cipelje, a csapból is folyik!
A vezetékes vízből ivóvíz tisztítóval jó ízű ivóvizet biztosíthat. Ha az egészségét támogató, finom vizet szeretne inni, megfelelő víztisztítóra van szüksége. A prémium vízminőséget biztosító víztisztító kiválasztása vízkémiai ismeretet is igényel. A honlapon megtalálja a biztos választáshoz szükséges szakmai segítséget és reményeim szerint minden olyan információt is, ami alapján megnyugtató döntést hozhat. Kérdés esetén állunk rendelkezésre, bármely elérhetőségen.

ivóvíz tanácsadó, vegyészmérnök (BME-1990)
Miért érne be kevesebbel, ha egy Doulton víztisztító is az Öné lehet?
Ecofast víztisztító rendszer
Konyhapult alá szűrtvíz csappal, csatlakozó elemekkel.
Egyszerűen szerelhető, nem igényel szakembert.
HCS csapra szerelhető
2 perc alatt csatlakoztatható bármely szabványos(!) külső vagy belső menetes csaptelepre.
Doulton víztisztítók
HCP csapra szerelhető
Egyszerűen csatlakoztatható a legtöbb konyhai csaptelepre.
Ultracarb szűrőbetét
6 hónap v. 2300 liter kapacitású univerzális szűrőbetét
Ultracarb SI szűrőbetét
Ultracarb szűrőbetét SI= vízkövesedést csökkentő
Csere szűrőbetét
Ultracarb csere szűrőbetét - 6 hónap kapacitás. 100% biztonság - ólomeltávolításra tanúsított.
Ecofast víztisztító vízadagolóhoz
Vízadagolóhoz csatlakoztatható víztisztító. Szűrt víz elvezetés: 3/8" push-fit csatlakozóval szűrt víz csaptelepre vagy vízadagolóra.
Víztisztítót a vízlaborból!
A Vízkutató Vízkémia laborban vizsgált számos víztisztító közül kiemelkedik a Doulton víztisztító: az érzékszervi és a laboratóriumi vizsgálatok szempontjából is. Azért ezt ajánljuk, mert univerzálisan, biztonsággal alkalmazható bármely magyarországi vezetékes vízre, ráadásul minden olyan fenntarthatósági szempontnak is megfelel, ami a legtöbb fogyasztóhelyi (POU) ivóvíz tisztítóról nem mondható el.Hogyan érdemes víztisztítót választani?
Ahány fogyasztóhely, annyiféle csapvíz minőség. A legtöbb aktívszenes víztisztító nem képes a csapvíz szennyezők mindegyikének eltávolítására. A teljes sótalanítás vagy desztillálás a víz ízét, szomjoltó képességét biztosító fontos ásványi sókat is eltávolítja a szennyezőkkel együtt. Magyarországon az  optimális megoldás a csapvíz szennyezőihez választható többfunkciós, integrált aktívszenes víztisztító.
A megfelelő választáshoz ismerni kell a csapvíz minőségét (ásványi anyag összetételét, szennyezőit). A fogyasztóhelyen lévő vízminőségi problémák azonosításához, a csapvíz szennyezőinek megfelelő víztisztító kiválasztásához a Vízkémia laborban több ezer vízminta vizsgálati eredménye és több évtizedes mérnöki tapasztalat áll rendelkezésre. Kizárólag olyan víztisztítót ajánlunk, amelynek hatékonyságáról mi magunk is meggyőződtünk (a kötelező szakhatósági vizsgálatok mellett), amely biztonságos, megbízható vízminőséget biztosít bármely magyar fogyasztóhelyen.
Garantált prémium vízminőség!
A Doulton szűrt ivóvíz finom, természetes ásványi anyagokat tartalmazó, az egészségünket támogató ivóvíz.
A  magyarországi csapvizek jellemzőihez az Ultracarb szűrőbetét a megfelelő: a fogyasztóhelyen potenciálisan megjelenő összes vízszennyező eltávolítására alkalmas, ezért előzetes vízvizsgálat nélkül is biztonságosan használható a vezetékes csapvíz tisztítására bármely fogyasztóhelyen.  
Fenntartható: zerowaste!
Egyedülállóan környezetkímélő, gazdaságos, kényelmes, biztonságos, egyszerűen szerelhető és karbantartható.
Zerowaste: nem igényel külső erőforrást, vegyszert, nincsen  hulladékvíz. A cserélendő szűrőbetét csak természetes anyagokat tartalmaz, az elhasznált szűrőbetét akár komposztban is felhasználható.
A Vízkémia Laborban a szakmai ismeretet igénylő tájékozódást mi már elvégeztük!   
A Doulton  Ultracarb víztisztító biztonságos választás háztartási, gyermekintézményi, munkahelyi, közösségi felhasználásban egyaránt!

Doulton - más, mint a többi!
A Doulton Ultracarb közel 200 éves tradíció és folyamatos fejlesztés eredménye.
A csapvízből eltávolítja az íz- és szagrontó anyagokat és az összes másodlagos szennyeződést: az egészségkárosító ólomtól kezdve a szükségszerű fertőtlenítőszer maradványig. Mindezt biztonságosan, kiemelkedő hatékonysággal.
A szűrőbetét csak természetes anyagokat tartalmaz, a tisztítási folyamat során a  vezetékes víz természetes ásványi anyagait megőrzi, nincsen szükség a tisztított víz mesterséges pH beállítására, visszasózásra.

Az Ultracarb szűrőbetétben a szűrőblokkot 7mm-es, ezüstöt is tartalmazó kerámia réteg védi a szennyeződésektől és a baktériumoktól. A baktériumszűrő-rétegen való átjutásához 1,2 bar minimális víznyomás szükséges, ezért a gravitációs elven működő (pl. kancsós típusú) megoldások a kerámia-technológiás baktériumszűrőknél (Ultracarb szűrőbetét) nem jöhetnek szóba.

Magyarországon a  szűrőanyagok megelőző baktérium védelme elengedhetetlen, ezért választottuk a Doulton kínálatból az ezüst-kerámia technológiás szűrőbetéteket!

Saját laboratóriumi és NNK vizsgálatok is tanúsítják, hogy a Doulton Ultracarb egyedülállóan biztonságos, megbízható ivóvíz tisztító a magyar vezetékes vizek minőségének javítására.
* "A vizsgálataink alapján egy típus (aktívszenet és kerámiát tartalmazó típus) volt, amelynél nem okozott kedvezőtlen változást a csapvíz minőségében a vizsgált paraméterek tekintetében, a többi típusnál a szakirodalomban leírt és szakvéleményezés során tapasztalt kockázatok jelentkeztek: leggyakrabban a mikrobiológiai minőség romlása, a nitrifikáció, az összes keménység túlzott csökkenése, valamint a különböző anyagok (ezüst, nikkel, réz, cink) beoldódása volt tapasztalható." [NNK független vizsgálat értékelése a Doulton Ultracarb víztisztítóról -  NNK Módszertani útmutató 34.o.]

Doulton Ultracarb - NNK bevizsgált és tanúsított víztisztító
Doulton víztisztító legkedvezőbb ár
 • univerzálisan használható a vezetékes víz minőségének javítására

 • "mindent tudó" kompakt ivóvíz tisztító, a vezetékes vízből bárhol prémium minőségű vizet biztosít

 • csak természetes szűrőanyagokat tartalmaz, a szűrt víz utánozhatatlanul finom, szomjoltó

 • a vízben lévő ásványi anyagokat megőrzi, a szennyezők eltávolítása mellett

 • az összes potenciális egészségkárosító vízszennyező eltávolítására alkalmas

 • nincsen szükség a tisztított víz mesterséges kezelésére (pl. utánsózás, pH beállítás, UV kezelés)

 • ezüst-kerámia megelőző baktériumvédelem - extra biztonság

 • nem igényel külső energiaforrást, átfolyós rendszerű, pangó víz nélkül
víztisztító kedvező ár
Zero waste üzemeltetés
 • 4 szűrőfunkció 1db integrált szűrőbetétben  - kiemelkedően környezetkímélő

 • csak természetes szűrőanyagokat tartalmaz, használatot követően sem keletkezik műanyag hulladék

 • az elhasznált szűrőbetét akár komposztálható is

 • nem igényel külső erőforrást, nincsen hulladékvíz és vegyszerigény

 • nincsen szükség a tisztított víz mesterséges kezelésére (pl. utánsózás, pH beállítás, UV kezelés)

 • megújítható felületű mechanikai szűrő
Doulton víztisztítók
Ultracarb szűrőbetét
6 hónap v. 2300 liter kapacitású univerzális szűrőbetét
Ultracarb SI szűrőbetét
Ultracarb szűrőbetét SI= vízkövesedést csökkentő
Ecofast víztisztító rendszer
Konyhapult alá szűrtvíz csappal, csatlakozó elemekkel.
Egyszerűen szerelhető, nem igényel szakembert.
HCS csapra szerelhető
2 perc alatt csatlakoztatható bármely szabványos(!) külső vagy belső menetes csaptelepre.
HCP csapra szerelhető
Egyszerűen csatlakoztatható a legtöbb konyhai csaptelepre.
Csere szűrőbetét
Ultracarb csere szűrőbetét - 6 hónap kapacitás. 100% biztonság - ólomeltávolításra tanúsított.
Ecofast víztisztító vízadagolóhoz
Vízadagolóhoz csatlakoztatható víztisztító. Szűrt víz elvezetés: 3/8" push-fit csatlakozóval szűrt víz csaptelepre vagy vízadagolóra.
Miért a Doulton víztisztító?
Fontos a biztonságos, megbízható működés, a környezetkímélő, gazdaságos működtetés, az egyszerű üzembehelyezés és a minimális karbantartási igény.

Vízkémiai szempontból alapelvünk az, hogy a víz jellemzőit -kémiai szempontból- csak a szükséges, de elégséges mértékben változtassuk meg: a szennyezőkre vonatkozóan maximális legyen az eltávolítás, a hasznos ásványi sókra vonatkozóan minimális legyen a változás.  
A kerámia technológiás szűrőbetét a vízben lévő természetes eredetű, a szervezet számára fontos ásványi sókat változatlanul hagyja, nincsen szükség a tisztított víz mesterséges utánsózására, pH beállításra. A frissen szűrt víz optimális ásványi anyag összetételű, természetes ivóvíz.

A víztisztítókat a termékspecifikációk alapos megismerését követően a gyakorlatban is teszteltük: a tisztított vizet vizsgáltuk érzékszervi, kémiai és bakteriológiai paraméterekre. Miután meggyőződtünk az Ultracarb szűrőbetét hatékonyságáról, a szakhatósági  engedélyeztetést követően célzottan ólom eltávolításra is tanúsíttattuk.

Az eredeti angol termékek biztonságos, megbízható vízminőséget garantálnak. A szűrőbetétek eredetisége 10 jegyű azonosító kóddal ellenőrizhető.

A közel 200 éves, több, mint 140 országban jelenlévő Doulton márkanév egyet jelent a megbízható, prémium ivóvíz minőséggel világszerte!

GYIK: az ivóvízről, víztisztításról
A honlapon használt, vízminőséget leíró fogalmak:
vezetékes víz = a vízszolgáltató által előkészített, az ivóvíz minőségi követelményeinek (a vízóráig) megfelelő víz
csapvíz = a fogyasztás helyén rendelkezésre álló, másodlagos szennyezőket szükségszerűen tartalmazó vezetékes víz
ivóvíz = az 5/2023 rendelet előírásainak megfelelő víz (egészségkárosító szennyezőktől mentes víz)
prémium ivóvíz = egészségünket támogató, természetes ásványi anyagokat tartalmazó finom, szomjoltó ivóvíz (csomagoltvíz minőség, kvázi "ásványvíz")

Legyen egészséges is, ne csak jó ízű!
Laboratóriumi vizsgálataink alapján pontosan tudjuk, milyen szennyeződések, íz- és szagrontók jelenhetnek meg a fogyasztóhelyen, a fogyasztó poharában.
Az ólom alattomos vízszennyező: nem rontja a víz ízét, de súlyosan veszélyezteti kisgyermek korban pl. az idegrendszer fejlődését.
Az ólom eltávolítására a víztisztítók zöme nem alkalmas (vagy nem biztonságos).
Lehet, hogy finom, szomjoltó, de közben ólomszennyezett vizet isznak gyermekei.
Az optimális víztisztító megoldás kiválasztása vízkémiai ismeretet is feltételez, a csapvíz minőségének ismerete alapvető döntési szempont.

Ha az ivóvízről van szó, ne kockáztasson!
Ha az ivóvízről dönt, érdemes alaposan tájékozódni.
Első lépésként érdemes megnézni az NNK által készített ólomtérképet. Ez színkódokkal jelöli az épület típus és életkor alapján az ólomszennyezés kockázatának mértékét. A "legalább magas kockázatú", narancssárga vagy pirossal jelölt épület tömbök esetében ólom eltávolítására tanúsított víztisztítót érdemes választani.
Az NNK honlapjáról elérhető jegyzőkönyvben megtalálhatók a tanúsított készülékek összefoglaló vizsgálati eredményei (25. oldal táblázat) és a biztonságos alkalmazhatóság feltételei is.
A tájékozódás lehetősége adott!
Mit érdemes mérlegelni, víztisztító vásárlás előtt?
vízminőség
 • a víztisztító ne rontson a víz kémiai és/vagy bakteriológiai minőségén (>> ivóvízbiztonsági engedély)
 • ólomszennyezésre 100%-ot közelítő hatékonyságú legyen a szűrőbetét élettartamának végén is (>> tanúsítási jegyzőkönyvek)
 • a szervezetünk számára hasznos ásványi anyagokat a tisztítási folyamat során őrizze meg (nincsen szükség visszasózásra)

"ökológiai lábnyom"
 • a cserélendő szűrőbetétek környezet terhelése
 • a karbantartás vegyszerigénye
 • a hulladékvíz mennyisége

praktikus szempontok
 • a víztisztító elhelyezhetősége
 • csatlakoztathatóság, helyigény
 • az üzemeltetés költségei
 • a víztisztító környezet terhelése
 • csere szűrőbetét, alkatrész ellátás megbízhatósága
NNK tanúsított víztisztítók
A víztisztító működését a szakhatósági engedélyek alapján érdemes ellenőrizni. Már az is "beszédes", ha a víztisztító ivóvízbiztonsági engedélye hiányos vagy nem nyilvános. Mielőtt döntést hoz, a víztisztító forgalmazójától érdemes elkérni a vizsgálati jegyzőkönyveket is (>> NNK vizsgálati jegyzőkönyv; >> forgalmazási engedély).
Ezek megléte és ismerete azért fontos, mert ezek tartalmazzák a biztonságos, megbízható üzemeltetés feltételeit, és a víztisztító használatának korlátozásait is.
Az NNK összefoglaló 25. oldalán lévő táblázat is segítség lehet (>> NNK honlapjáról letölthető)  vagy a >> nagy víztisztító teszt blogbejegyzés.
Érdemes tudni:
a víztisztító ivóvízbiztonsági engedélye nem garancia a víztisztító megfelelő működésére és  az egészséges szűrt ivóvízre. A szűrt ivóvíz minőségére az NNK célzott vizsgálata ad megfelelő információt! A tanúsítási vizsgálatok szerint egyedül a Doulton Ultracarb víztisztító felelt meg minden szempontból az univerzális alkalmazhatóság feltételeinek.

"A vizsgálataink alapján egy típus (aktívszenet és kerámiát tartalmazó típus) volt, amelynél nem okozott kedvezőtlen változást a csapvíz minőségében a vizsgált paraméterek tekintetében, a többi típusnál a szakirodalomban leírt és szakvéleményezés során tapasztalt kockázatok jelentkeztek: leggyakrabban a mikrobiológiai minőség romlása, a nitrifikáció, az összes keménység túlzott csökkenése, valamint a különböző anyagok (ezüst, nikkel, réz, cink) beoldódása volt tapasztalható."  [NNK független vizsgálatai alapján. Lásd:  NNK Módszertani útmutató 34.o.]

Doulton Ultracarb víztisztítók
Doulton víztisztító rendszer konyhapult alá
Ecofast víztisztító Doulton Ultracarb szűrőbetéttel + szűrt ivóvíz elvezető Doulton csaptelep + szereléshez DIY-kit (elemei: a hidegvíz elágazáshoz és a szűrtvíz csatlakozáshoz szükséges 3/8" T-elosztó, szűrtvíz csatlakozóelem és vezeték)
Azonnali elérhetőség
91300 Ft(ÁFA tartal.)
Kosárba
Doulton víztisztító rendszer konyhapult alá
1) Ecofast víztisztító Doulton Ultracarb szűrőbetéttel 2) DIY elemek: a hidegvíz elágazáshoz és a szűrtvíz csatlakozáshoz szükséges 3/8" T-elosztó, szűrtvíz csatlakozóelem és vezeték. 3) Doulton 3 utas csaptelep a hideg és melegvíz csatlakozás átmérője 1/2", NSF61 minősített csaptelep
Korlátozott elérhetőség
193300 Ft(ÁFA tartal.)
Kosárba
Doulton víztisztító csapra szerelhető
Csaptelepre csatlakoztatható víztisztító Doulton Ultracarb szűrőbetéttel, műanyag
Azonnali elérhetőség
53400 Ft(ÁFA tartal.)
Kosárba
Doulton víztisztító csapra szerelhető
Csaptelepre csatlakoztatható víztisztító Doulton Ultracarb szűrőbetéttel, rozsdamentes
Azonnali elérhetőség
88900 Ft(ÁFA tartal.)
Kosárba
NNK ólomra is tanúsított szűrőbetétek
6 hónap kapacitású, NNK tanúsított Doulton víztisztító csere szűrőbetét / ólom 100%-os eltávolítására. / SI= vízkövesedést csökkentő
Azonnali elérhetőség
18300 Ft(ÁFA tartal.)
Kosárba
NNK ólomra is tanúsított szűrőbetétek
6 hónap kapacitású, NNK tanúsított Doulton víztisztító csere szűrőbetét / ólom 100%-os eltávolítására.
Azonnali elérhetőség
16300 Ft(ÁFA tartal.)
Kosárba
Vissza a tartalomhoz